5 workshops

Yogakraft erbjuder tillsammans med Theyogatree i Ängelholm 5 workshops under våren och försommaren där vi fördjupar oss inom olika områden inom (medicinsk)yoga. 

Tillfällena är utformade och sammansatta utifrån såväl erfarenhetsbaserad vetenskap från yogans mångtusenåriga kunskaper, traditioner och discipliner som modern forskning.

Ordet yoga betyder förena och under dessa tillfällen förenar vi och skapar balans i kropp, sinne och själ. Utrymme för frågor och diskussioner kommer också att ges vid varje tillfälle. Du kan antingen vara med i studion, (max 10) eller online via Zoom (antingen via din telefon, ipad eller en dator). Mer info och hjälp angående zoom får du efter din anmälan. Inga förkunskaper krävs. ALLA är varmt välkomna. 

Anmälan och mer info hittar du här

8 maj kl 10-12.30 Balans i vardagen – att må bra trots allt

Yoga är ett effektivt verktyg att skapa balans i vardagen. Yoga ger en effektiv återhämtning både i kropp och sinne genom de ständiga växlingarna mellan aktivitet och vila under ett yogapass. Yoga stärker också vår uthållighet så att vi trots en utmanande vardag med mycket stress och press kan hitta naturliga sätt att återhämta oss. Under denna workshop lär du dig olika yogiska tekniker för att hantera stress, få en effektiv återhämning och en bättre sömn. Kom och ta makten över ditt mående!

17 maj kl 17.00-19.30 Din andning – en väg till bättre hälsa

Denna workshop ger dig en djupare förståelse för hur andningen påverkar din hälsa och hur ditt mående påverkar din andning. Du får konkreta tips och får själv uppleva vilken fin tillgång du har i ditt andetag, för att hitta både kraft och lugn i dig själv. Via vårt andetag kan vi vända oro och stress till lugn och stillhet. Kom och låt dig guidas i sköna rörelser och andningstekniker som förbättrar din andning och i förlängningen din hälsa och ditt välbefinnande.

24 maj kl 17.00-19.30 Stelhet och smärta – signal till förändring

Under denna workshop fokuserar vi på olika yogarörelser för olika delar av kroppen. Vilka rörelser är till exempel bra för stela höfter, en smärtande ländrygg, spända axlar, en spänd nacke eller vid huvudvärk. Vi kommer också fokusera på vikten att hitta balans mellan aktivitet och vila/avspänning. Kom och lär dig rörelser för att komma till rätta med smärta i olika delar av kroppen samt tekniker för snabb återhämtning/avspänning. ALLA kan vara med, spelar ingen roll om du är vig som en gymnast eller stel som ett kylskåp, har träningsvana eller är en professionell soffliggare.

5 juni kl 10-12.30 Mantra och chanting som meditation

Mantra är en del av yogatraditionen där vi övar upp vår förmåga att lyssna och uppleva ljud och vibrationer på olika sätt. När det gäller ljud är yogatraditionen och modern vetenskap helt överens: vibration är ett uttryck för liv och hela vår värld består av energi som vibrerar med olika frekvenser. Under denna workshop får du erfara mantrasångens livskvalitetshöjande effekter som bland annat, inre lugn och ökat fokus. Kom och låt dig guidas i sköna rörelser och utforska olika mantratekniker. ALLA kan vara med: att chanta mantran handlar inte om skönsång utan om att lyssna inåt – att gå mot mitten, som ordet meditation betyder.

22 juni kl 17.00-19.30 Mat som medicin

Inom den yogiska traditionen finns en enorm skatt när det gäller matens betydelse för vår hälsa. Vi kommer ge konkreta tips på mat och dryck som på ett effektivt sätt påverkar såväl smärta, inflammation och energinivå i kroppen. Under denna workshop kommer vi också göra yogarörelser och andningstekniker som är bra för vår matsmältning, som också är en viktig del av vårt immunförsvar. Kom och låt din inspireras!