NYHET!

Bli internationellt certifierad kundaliniyoga– och meditationslärare
& instruktör i Medicinsk Yoga på en och samma gång

Take a deep breath, listen to your soul and
come home to yourself.
Don´t miss this opportunity!

Utbilda dig till Kundaliniyogalärare- och instruktör i Medicinsk Yoga

Välkommen till en utbildning som utformats med hjärtat och hjärnan, med fokus på ”gamla” yogiska traditioner och hur dessa knyter ann till vad vi vet idag via forskning.

Utbildning har sin grund i kundaliniyoga med extra fokus på västerländsk anatomi och den senaste forskningen om yoga och hälsa. Du kommer göra en yogisk och personlig resa guidad av erfarna lärare i en tillåtande miljö. Dina blivande lärarkollegor blir också ofta livslånga vänner.

Att välja att gå en utbildning till yogalärare kan innebära stora positiva livsförändringar som i sin tur kan bidra till ett nytt sätt att se på livet. Du kommer få utforska dina intentioner och livsmål och vad utbildningen passar in i dessa. Du kommer att lära dig yogisk anatomi med fördjupade kunskaper om chakrasystemet. Du lär dig vackra och effektiva mantran, hur olika yoga- och handpositioner påverkar kropp och sinne. Du får fördjupa dig i många olika yogapass och meditationer som stärker dig såväl kroppsligt som energimässigt.

Målsättningen med utbildningen är att du ska växa både som människa och yogalärare. När utbildningen är klar så är du redo att hålla yogaklasser och du har de teoretiska och praktiska kunskaperna som krävs för att skapa klasser som är trygga, stärkande och utvecklande för dina deltagare.

Du behöver inte ha några förkunskaper i yoga sedan tidigare, däremot är det bra om du har lite erfarenhet av kundaliniyoga och/eller medicinsk yoga. Du behöver inte vara vig eller vältränad. Du börjar där du är. I yogan finns ett talesätt ”det handlar inte om du kan nå dina tår eller inte, utan vad du lär dig på vägen dit”. Yoga handlar om ett livslångt lärande där vi successivt får mer och mer kontakt med den klokskap och styrka vi alla har inom oss. Det är en utmaning och samtidigt en gåva att ge sig själv den tid och det engagemang som utbildningen kräver.

Under utbildningen kommer du att uppmuntras till daglig yogaträning samt självstudier mellan träffarna. Mellan utbildningsträffarna har du också träffar via nätet med dina kurskamrater och vid behov finns vi lärare tillgängliga.

Utbildningens innehåll:

 • Yogans historia och filosofi
 • Yogapass, yogapositioner (asanas), handpositioner (Mudras), kroppslås (bhandas), ögonfokus (dhristi)
 • Andningstekniker och dess effekt (pranayama)
 • Meditation och medveten närvaro (mindfulness)
 • Mantra – läkande ljud och vibrationer
 • Yogisk anatomi – kroppen och dess energisystem
 • Västerländsk anatomi och fysiologi
 • Yogisk livsstil och matens betydelse för vår hälsa
 • Sadhana – egen daglig praktik
 • Aktuell forskning om yogans hälsoeffekter, nationell och internationell
 • Medicinsk Yoga – kunskap hur yoga kan anpassas till olika behov och förutsättningar

Kursmål:

 • Goda kunskaper inom kundaliniyogans alla delar för att kunna leda grupper och enskilda individer genom pass och meditationer.
 • Grundläggande kunskap i anatomi och fysiologi
 • Förståelse för den senaste forskningen om hur yoga påverkar oss fysiskt och psykiskt enligt västerländsk medicin
 • En personlig utveckling, som gör att du känner din potential och samtidigt en förståelse för dina gränser. Du vet hur och hur mycket du ska utmana dig själv både fysiskt och psykiskt för att må som bäst
 • En större ”familj” som du känner gemenskap och stöd av även efter utbildningen.

Speciellt med Yogakrafts utbildning

 • Du blir både internationellt certifierad kundaliniyogalärare och instruktör i Medicinsk Yoga till ett mycket bra pris
 • Många lärare på plats vid varje utbildningshelg
 • Möjlighet att på retreaten träffa deltagare och lärare från andra utbildningar
 • en meditationsdag med Guru Dharam
 • I all undervisning där det är möjligt integrerar vi den österländska och västerländska vetenskapen
 • Alla lärare har en lång erfarenhet av att leda utbildningar inom yoga och många har en bred kunskap inom medicin (läkare, fysioterapeut etc)
 • Vi har flera utbildningar igång samtidigt vilket gör att det är lätt för dig att ta igen eventuellt missad utbildningsmoment

Varför gå en utbildning till kundaliniyogalärare och instruktör i Medicinsk Yoga

 • Du lär dig leda andra men också dig själv vilket utvecklar dig som person
 • Du får en möjlighet att fördjupa ditt eget yogautövande
 • Du lär dig konkreta verktyg som du själv kan använda för att uppnå balans och hälsa i din vardag
 • Kundaliniyoga är en uråldrig visdom som är en perfekt träningsform för den moderna nutidsmänniskan
 • Kundaliniyoga är en yogaform som växer kraftigt i Sverige och flera lärare behövs och kommer behövas
 • Medicinsk Yoga efterfrågas inom friskvård och även inom hälso- och sjukvården för dig som redan arbetar inom privat eller offentlig sjukvård.

Plats
Utbildningen hålls på Yogakraft i Linköping förutom retreaten (Skåne). Om du kommer långväga ifrån finns det möjlighet till gratis övernattning.

Datum 2025
29-30 mars (lördag 09-18, söndag 07-16)
12-13 april (lördag 09-18, söndag 07-16)
26-27 april (lördag 09-18, söndag 07-16)
10-11 maj (lördag 09-18, söndag 07-16)
24-25 maj (lördag 09-18, söndag 07-16)
7-8 juni (lördag 09-18, söndag 07-16)
16-17 augusti (lördag 09-18, söndag 07-16)
26-30 augusti (tisdag från kl 15- till lördag 12.00, retreat Skåne)
13-14 september (lördag 09-18, söndag 07-16)
27-28 september (lördag 09-18, söndag 07-16)

Utbildningen sträcker sig över sex månader och omfattar 9 helger  samt en retreat på 5 dagar. Upplägget gör det smidigt att passa in utbildningen med ett yrkesverksamt liv. Tiden mellan utbildningshelgerna ger utrymme att bearbeta de nyvunna kunskaperna ytterligare med hjälp av litteratur och själv hinna utöva yoga. Den egna erfarenheten av yoga och meditation är ett viktigt moment i utbildningen och målsättningen är att du skall skapa en egen daglig yogadisciplin.

Investering
43.500 kr inklusive meditationsdag med Guru Dharam och retreat i Skåne

Certifiering och diplomering:
Utbildningen leder till att du blir internationellt certifierad kundaliniyoga- och meditationslärare enligt KRI (Kundalini Research Institute). Utbildningen är också godkänd av Yoga Alliance så du är även berättigad att ansöka om RYT-200. Du blir också diplomerad instruktör i Medicinsk Yoga.

Anmälan
Anmälan mejlas till yoga@yogakraft.se. Din anmälan skall innehålla namn, adress, telefon, ålder, nuvarande sysselsättning och tidigare erfarenhet av yoga. Berätta om ditt intresse av yoga och hur det kommer sig att du vill gå utbildningen.

Anmälningsavgiften på 4 000 kr (som är en del av den totala kursavgiften) betalas inom en vecka efter att du fått besked om att du har en plats på utbildningen. Anmälningsavgiften återbetalas inte om du väljer att inte gå utbildningen. Du kan välja att delbetala utbildningen till extra kostnad på
3 000 kr. För mer information om olika betalningsalternativ kontakta oss. Tillräckligt antal deltagare krävs för att vi ska kunna starta utbildningen. Om utbildningen inte blir av återbetalas hela det inbetalda beloppet. När utbildningen väl startat återbetalas inte någon kurskostnad. Om du inte kan fullfölja din utbildning p g a sjukdom kan du ta igen resterande del av kursen vid ett senare tillfälle. Vi reserverar oss för eventuella oförutsedda förändringar när det gäller tider, lärare, kursavgifter mm.

Om lärarna:
Alla vi lärare är välutbildade inom yoga och har lång praktisk erfarenhet av att utöva, leda och utbilda inom yoga. Många av oss är även utbildade inom hälsa och medicin. Vi är ett sammansvetsat ”dreamteam”som arbetat tillsammans i över 10 år. Vi delar alla generöst med oss av våra erfarenheter och kunskaper. Flera gästlärare kommer delta på retreaten.

Ulrika Berglind är en av Sveriges mest erfarna kundaliniyogalärare och har utbildat yogalärare och instruktörer i medicinsk yoga under snart 20 år. Ulrika är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast och har bland annat arbetat som lärare på Linköpings universitet under nästan 20 år. Ulrika är en kraftfull lärare med rakhet, humor och värme.  Sedan 2003 är hon utbildningsansvarig på Yogakraft i Linköping, Stockholm, Båstad och Spanien. Ulrika är författare till böckerna KUNDALINIYOGA för kropp, sinne och själ och MEDICINSK YOGA – en väg till bättre hälsa. LEAD TEACHER TRAINER

Lisa Topplänt är internationellt diplomerad kundaliniyoga- och meditationslärare steg 1 & 2. Lisa har i över 10 år undervisat på utbildningar tillsammans med Ulrika Berglind och Guru Dharam. Lisa håller veckoklasser på Yogakraft i Linköping. Lisa är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast och KBT-terapeut och arbetar inom mental hälsa, med både barn och vuxna. Inom ramen för sitt arbete som fysioterapeut använder Lisa yoga dagligen i sitt arbete med klienter.  Lisa är både förankrad inom västerländsk medicin och yoga och hon integrerar dessa kunskaper när hon undervisar. Lisa är en lärare med stor nyfikenhet och har alltid nära till skratt. PROFESSIONAL TEACHER TRAINER.

Sabine Wolters is an international certified Kundalini Yoga Teacher.(Level 1 and 2) and Sat Nam Rasayan® practitioner (Level1). She has assisted in various teacher trainings of Guru Dharam and Ulrika Berglind. Sabine has a down-to-earth approach and is passionate about bringing ancient wisdom into today’s world and everyday life. She teaches in a humorous and cordial way and is convinced that yoga is suitable for everyone, regardless of body shape, age, state of health. Her teaching style is very compassionate and she creates a warm and welcoming space for her students. Sabine lives in Aachen, Germany and teaches Kundaliniyoga in Germany and Sweden. PROFESSIONAL TEACHER TRAINER.

guru-dharamGuru Dharam är en av världens mest erfarna och uppskattade yogalärarutbildare. Han har undervisat Kundaliniyoga sedan 1980 och är huvudlärare för många olika utbildningar världen över. Guru Dharam är en mästerlig lärare som undervisar med glasklar precision och mycket humor. Han har skrivit boken “The Kundalini Experience” med Darryl O’Keefe och skapat utbildningen Kundalini Yoga Therapy Training där en holistisk förståelse av människan ges. Han har djup kunskap inom orientalisk medicin. Guru Dharam är ansvarig för meditationsdagen.