Mindfulness och Medicinsk Yoga

Vad är Mindfulness?

Mindfulness, även kallat Medveten närvaro, är ett förhållningssätt till dig själv och din omgivning. Att vara medveten om det som händer här och nu. Genom att ta hjälp av dina fem sinnen kan du uppleva mer i din kropp och i ditt sinne och upptäcka mer i omvärlden.

Mindfulness lär oss att tankar kommer och går som molnen på himlen och känslor varierar i storlek som vågor på ett hav. Det gör att det är lättare att släppa taget om tankar och känslor och njuta mer i nuet, göra medvetna val och skapa en balans i kroppen och närvaro i sinnet.

Medicinsk yoga

Medicinsk Yoga är kundaliniyoga i en lite mjukare tappning. Yogapositionerna är enkla och kan modifieras för att passa alla. Vilan mellan övningarna är lite längre och det går utmärkt att göra medicinsk yoga sittande på stol. Medicinsk Yoga passar dig som vill göra yoga i ett lite lugnare tempo, och/eller om du t ex. har besvär från knän, höfter, rygg, nacke, axlar eller huvudvärk. Inga förkunskaper krävs. Varje yogapass avslutas med en längre vila och meditation. Enkla, sköna tekniker för avslappning, harmoni och energi.

 

Terminskurs i Mindfulness och Medicinsk Yoga på Yogakraft

Varje tillfälle innehåller ett medicinskt yogapass med avslutande meditation. Varannan gång får du dessutom kännedom om ett nytt tema och en ny attityd inom mindfulness som vi håller levande vid två tillfällen. Exempel på teman är Autopilot och Andningsankaret. Exempel på attityder är Icke-dömande och Nybörjarsinne. Och exempel på övningar är Andrum, Kroppsskanning och Muskulär avspänning. Du erhåller ljudfiler och träningsdagbok för att kunna göra övningarna hemma och för att ha ett material när kursen är slut.